Dansul a existat încă din cele mai vechi timpuri. Încă din epoca primitivă, când oamenii nu aveau mijloacele de trai fără de care nu s-ar putea concepe viața civilizată de astăzi, dansul era o parte a vieții lor.

Subiectul dansurilor primitive erau anotimpurile, etapele vieții omului, perioadele de vegetație sau de dezvoltare a unui trib sau perioadele istoriei mitice.

Cele mai multe dansuri de grup de astăzi au fost la origini rituri ceremoniale grupate în jurul aspectelor de bază ale existenței umane, precum hrana, sexualitatea și legăturile cu lumea spiritelor. Când dansul a abandonat însă formele primitive, pantomimice, a devenit pură interacțiune socială, cu simplul scop al implicării participanților.

Deși acum dansul nu servește unui scop concret, nu mai venerează zei, nu mai servește scopurilor militare, se leagă fundamental de conceptele vieții moderne la fel de intim pe cât erau legați strămoșii noștri primitivi de ritualurile lor. Spre deosebire de artă, dansul de societate (numit astăzi “dans sportiv”) nu s-a format în mod conștient, însă traiectoria dezvoltării sale este departe de a fi aleatorie sau accidentală. Fără excepție, dansurile unei epoci reflectă fidel spiritul și structura acesteia, tradițiile sociale și ideologiile predominante.

Pentru mai multe detalii despre fiecare dans dați click pe următoarele: